مشاوره روانشناسی آواژه

مشاوره روانشناسی آواژه

مشاوره روانشناسی آواژه

مشاوره روانشناسی آواژه

مشاوره روانشناسی آواژه

  • ۰
  • ۰

فراموشی کودکی باعث می‌شود تا چیز زیادی از این دوران به یاد نیاوریم. البته که ریشه کلمه انسان از نسیان گرفته شده و به معنای فراموشی است. در واقع ما، همه چیز را در در مورد گذشته خود می‌دانیم؛ اما آنها را فراموش می‌کنیم. گاها این فراموشی نوعی موهبت است. چرا که گاهی گذشته ما سرشار از خاطرات تلخی است که نمی‌خواهیم دوباره آنها را به یاد آوریم. از طرف دیگر اصلا نیازی به نگهداری برخی از خاطرات نیست. اگر بخواهیم همه چیز را در حافظه خود ذخیره کنیم؛ دیگر ظرفیتی برای چیزهای مهم تری نخواهیم داشت و دچار مشکل خواهیم شد. از این رو بهتر است با این نوع از فراموشی بیشتر آشنا شوید. برای کسب اطلاعات، می‌توانید از مشاوره کودک نیز کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه فراموشی کودکی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

فراموشی کودکی

شاید اگر از شما هم در مورد کودکی تان سوال بپرسند؛ چیزهای زیادی را به خاطر نیاورید. این به دلیل بروز فراموشی کودکی است. بروز این حالت به معنای ابتلا به آلزایمر و یا بیماری های جسمانی نیست. بلکه زمانی که بزرگ می‌شویم؛ به طور خودکار مغز ما بخشی از خاطرات را پاک می‌کند.

البته که دلایل دیگری نیز برای این موضوع وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. از طرفی همانطور که گفته شد؛ فراموشی تا حدی اجتناب ناپذیر و طبیعی بوده و از طرفی دیگر گاهی به این خاطرات نیاز پیدا می‌کنیم. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید. برای آشنایی بیشتر با روش روانکاوی برای به یادآوردن کودکی کلیک نمایید.

فراموشی کودکی از چه زمانی آغاز می‌شود؟

به یادآوردن خاطرات پیش از دو سالگی ممکن نیست. از طرفی بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است؛ مشخص گردید که در بازه دو تا سه سالگی تحول بزرگی در سلول های مغزی رخ می‌دهد که در طی آن فرد به طور کلی خاطرات پیش از این دوران را از یاد برده و خاطرات جدیدی را ثبت می‌کند. پس فراموشی کودکی تقریبا از این دوران آغاز می‌شود.

علت بروز فراموشی کودکی

 

علاوه بر مسائل زیستی که در بین همه افراد مشترک است؛ دلایل دیگری نیز برای فراموشی کودکی وجود دارد. به هر حال کسی نمی‌تواند ادعا کند که دوران نوزادی خود را به یاد دارد با اینکه از همان زمان نیز مغز در حال ثبت و اندوزش بوده است. اما اگر بعد از دو سه سالگی را به یاد نداشته باشد؛ قطعا باید این موضوع را پیگری کرده و علت را جویا شد. برخی از این دلایل را در این قسمت توضیح داده ایم. برای آشنایی بیشتر با انواع عقده های کودکی کلیک نمایید.

تاثیر سلول های عصبی

همانطور که پیش تر هم به آن اشاره شد؛ بخش بزرگی از فراموشی کودکی مربوط به ساختار و شیمی مغز است. چرا که در برهه ای از کودکی سلولهای عصبی قدیمی که از خاطرات نگهداری می‌کنند؛ از بین می‌روند. اسم این نظریه نوروژنز است که در شش سال ابتدایی اتفاق می‌افتد.

بروز مشکل جسمانی یا بیماری

گاهی فراموشی کودکی به دلیل ابتلا به یک بیماری خاص و یا حتی ضربه ای است که به سر افراد وارد می‌شود. معمولا چنین حالتی به صورت موقت به حافظه آسیب وارد می‌کند. اما در برخی موارد شاهد فراموشی دائم در افراد هستیم.

تجربه تروما

در اثر تجربه تروما و یا ضربه روانی، فرد ترجیح می‌دهد که خاطرات آن دوران را به یاد نیاورد. برای مثال کودکانی که در سن کم تجربه طلاق والدین، خشونت، تجاوز، مرگ والدین و… را داشته اند. بیشتر احتمال دارد که دچار فراموشی کودکی شوند.

اهمیت ندادن به خاطرات گذشته

گاهی خودمان نیز برای به خاطر سپردن خاطرات گذشته تلاش می‌کنیم. چرا که آنها را دوست داشته و با مرور کردن آنها به صورت مداوم به خود یادآوری می‌کنیم. حتی در مورد آنها از دیگران نیز سوال می‌پرسیم. اما زمانی که خاطره ای در گذشته برای ما اهمیتی نداشته باشد و نکته مهمی را به ما یادآوری نکند؛ تلاش می‌کنیم. تا آن را از یاد ببریم.

هوش کودکان

از طرفی میزان هوش افراد نیز در به یادآوردن خاطرات نقش مهمی دارد. افراد باهوش سریعتر و راحت تر پردازش کرده و خاطرات کودکی خود را به یاد می‌آورند. از طرفی برای آنها یادآوری جزئیات نیز ساده تر است. از این رو چنین افرادی کمتر احتمال دارد که دچار فراموشی کودکی شوند.

سن و فراموشی کودکی

علاوه بر هوش، سن افراد نیز در این مورد دخیل است. هرچه سن افراد بیشتر می‌شود؛ بیشتر در معرض مشکلات حافظه قرار می‌گیرند. همانطور که می‌دانید بیماری هایی مثل زوال عقل و یا آلزایمر در سنین بالا بروز می‌کنند.

رشد شناختی کودکان

کودکان از زمان تولد، علاوه بر رشد جسمانی، رشد شناختی را نیز تجربه می‌کنند. که در طی این فرایند، سلول های جدیدی در هیپوکامپ جایگزین می‌شوند که حافظه اولیه را مسدود می‌کنند. مسدود شدن این حافظه منجر به فراموش کودکی می‌گردد.

دانشمندانی که در این مورد نظریه پردازی کرده اند

در مورد فراموشی کودکی نظریاتی وجود دارد که این موضوع را به شکل های مختلفی تبیین می‌کنند. برای مثال بر اساس علم روانکاوی، ما هیچ از یک خاطرات خود را فراموش نمی‌کنیم؛ تنها به وسیله مکانیسم های دفاعی آنها را به ناخودآگاه مغزمان انتقال خواهیم داد. یا در نظریه ای دیگر اینطور مطرح می‌شود که مغز انسان تا سن هفت سالگی اصلا نمی‌تواند اطلاعات را بایگانی کند. برخی دیگر زبان را در این زمینه موثر دانسته و تصور می‌کنند که چون کودکی در این دوران نمی‌توانند به درستی صحبت کنند؛ قادر به خاطر سپردن نیز نیستند. برای اطلاع از راه های فراموشی خاطرات بد کلیک نمایید.

راه های جلوگیری از بروز فراموشی کودکی

 

اما چطور می‌توان از بروز این حالت پیشگیری نمود. ما نیاز داریم تا خاطرات مان را یادآوری کنیم. پس می‌توانیم خود را در شرایطی قرار دهیم که آن خاطرات ثبت شده اند و یا از دیگران در مورد آنها سوال کنیم. دیدن عکس های قدیمی، ثبت خاطرات و کمک گرفتن از یک روانشناس نیز می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

سخن پایانی

طبیعتا با فکر کردن به دوران کودکی، نمی‌توانیم همه چیز را به خاطر بیاوریم. اما برخی از افراد به طور کلی هیچ چیز را به یاد نمی‌آورند. در این حالت باید در ابتدا علت را پیدا کرده و در مرحله بعدی از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرند. چرا که گاهی یادآوری خاطرات دوران کودکی می‌تواند بسیار کمک کننده باشند.

برای دریافت مشاوره در زمینه فراموشی کودکی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

منبع: فراموشی کودکی

  • ۰۳/۱۱/۰۷
  • آواژه آواژه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی