علائم اعتیاد به ب۲ شامل طیف وسیعی از نشانهها در بخش های مختلف هستند که به راحتی دیگران را متوجه خواهند کرد. این دارو تاثیر مستقیمی بر سیستم عصبی مرکزی داشته و خاصیت آرامبخشی و خواب آوری دارد. از این رو با مصرف این دارو فرد سریعا نشانه هایی را از خود بروز میدهد؛ که میتوان به راحتی متوجه مصرف این دارو شد. از طرفی این دارو برای درمان اعتیاد تجویز میشود و خود خاصیت اعتیادآوری دارد.
بسیار شاهد این موضوع هستیم که کسانی که از این دارو برای ترکاعتیاد استفاده میکنند؛ به زودی به این دارو نیز وابستگی پیدا میکنند. به همین دلیل پیش از انتخاب این دارو به عنوان روشی برای ترک اعتیاد، بهتر است با یک متخصص در این مورد مشورت نمایید. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علائم اعتیاد قرص ب2 می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
علائم اعتیاد به ب2 کدام اند؟
از آنجایی که قرص ب2 یا بوپرنورفین بعد از مدتی خود منجر به اعتیاد میگردد؛ با بروز نشانه هایی همراه است و که هم سلامت جسمانی و هم روانی را درگیر میکنند. در این قسمت به علائم اعتیاد به ب2 در بخش های مختلف، اشاره خواهیم کرد. برای آشنایی بیشتر با تست ب2 کلیک نمایید.
اعتیاد جسمانی
یکی از اصلی ترین علائم اعتیاد به ب2 ، وابستگی جسمانی است. در این حالت فرد دوز مصرفی خود را به صورت خودسرانه افزایش داده و هربار احساس نیاز بیشتری به مصرف پیدا میکند. یکی از دیگر نکاتی که در مورد اعتیاد جسمانی وجود دارد؛ این است که فرد بعد از قطع مصرف این دارو نشانه های سندروم ترک را از خود بروز میدهد.
وابستگی روانی | علائم اعتیاد به ب۲
اما در مورد قرص بوپرنورفین، علاوه بر وابستگی جسمانی، اعتیاد روانی نیز مطرح است. بدین صورت که فرد احساس میکند بدون مصرف این دارو دیگر نمیتواند به کارهای روزمره اش رسیده و عملکرد خوبی داشته باشد. در صورت اعتیاد، افراد بدون مصرف این دارو، احساس اضطراب و عدم اعتماد به نفس کرده و حتی گوشه گیر و منزوی نیز میشوند.
ابتلا به اختلالات روانی
مصرف قرص ب2 میتواند منجر به ابتلا به اختلالات روانی نیز بشود. برای مثال افرادی که به این قرص اعتیاد پیدا کرده اند؛ به مرور زمان نشانه هایی مثل ابتلا به اختلالات اضطرابی، اختلال در تمرکز و حافظه، اختلالات خلقی مثل افسردگی و همچنین کاهش تونایی های شناختی و عملکردی را از خود نشان میدهند.
بروز تغییرات رفتاری و اجتماعی | علائم اعتیاد به ب۲
بروز تغییراتی در رفتارهای اجتماعی نیز از دیگر علائم اعتیاد به ب2 است. در این حالت فرد ممکن است رفتارهای نامطلوبی در جمع از خود نشان داده و دچار انزوا، انحراف از اعضای خانواده و دوستان، افت عملکرد تحصیلی و شغلی، نقص در توانایی تصمیم گیری و بروز مشکلات مالی، میشود.
تغییر در خلق و خو
معمولا مصرف قرص ب2 میتواند منجر به تغییرات در خلق و خوی افراد شده و همانطور که گفته شد؛ حتی اختلالات خلقی نیز ایجاد کند. برای مثال فرد دچار افسردگی شده و یا رفتارهای پرخاشگرانه و واکنش های غیرمعمولی از خود نشان میدهد.
تغییراتی در بدن | علائم اعتیاد به ب۲
تغییرات جسمانی که از اولین علائم اعتیاد به ب2 هستند؛ شامل اختلال در خواب، سردرد، دل درد، افزایش یا کاهش وزن، بروز مشکلات گوارشی، حالت تهوع و استفراغ و ابتلا به اختلالات جنسی میشود.
بالا بردن دوز مصرفی به صورت مکرر
با اعتیاد به ب2 به تدریج، شاهد بروز رفتارهای بالا بردن دوز مصرفی به صورت سرخود و به صورت مکرر هستیم. از طرفی فرد احتمالا تمام انرژی و پولش را ضرف خرید و مصرف این دارو میکند. از طریق چنین نشانه هایی میتوانیم متوجه شویم که فرد در مراحل اولیه اعتیاد است.
عوارض بوپرنورفین
اعتیاد به ب2 یا بوپرنورفین، مشکلات زیادی را برای جسم و روان افراد به وجود میآورد. برخی از این عوارض که گاها هم جبران ناپذیر بوده و برای مدت زیادی زندگی افراد را تحت تاثیر قرار میدهند؛ شامل موارد زیر میباشند.
⭕احساس خستگی مفرط
⭕سرد شدن پوست و مرطوب شدن آن
⭕کوچک شدن مردمک چشم ها
⭕تجربه بیهوشی و اغما
⭕خارش بدن
⭕تورم و التهاب در صوت، زبان و گلو
⭕احساس سرگیجه شدید
⭕بروز مشکلات تنفسی
تاثیرات این قرص بر اسپرم
مصرف قرص بوپرنورفین از طرق مختلفی میتواند بر کیفیت اسپرم ها در مردان تاثیر بگذارد. برای مثال با تغییر در میزان تستوسترون در مردان، اسپرم آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. همچنین مصرف چنین داروهایی تعداد اسپرم ها را کاهش داده و حرکت آنها را کند میکند. این موارد میتواند قدرت باوری مردان را نیز دچار مشکل کنند.
تاثیر قرص ب2 بر کبد | علائم اعتیاد به ب۲
تحقیقات حاکی از آنند که مصرف قرص ب2 میتواند منجر به افزایش سطح آنزیم های کبدی شده که این موضوع باعث فشار زیادی به این عضو میگردد. به همین دلیل در صورتی که فرد به بیماری های کبدی مبتلاست باید پیش از مصرف با متخصص مشورت کند.
نحوه مصرف قرص ب2
معمولا ب2 را یکبار در روز و به صورت خوراکی استفاده میکنند. اما در مورد دوز و میزان مصرف، افراد حتما باید با پزشک مشورت نمایند. از طرفی در صورتی که یک دوز این دارو را فراموش کردید؛ بهتر است مصرف آن را به نوبت بعدی موکول کرده و دوز مصرفی خود را دوبرابر نکنید.
قرص ب2 را از کجا باید تهیه کرد؟
این قرص را نمیتوان بدون نسخه از داروخانه ها تهیه کرد. بلکه این دارو به صورت قانونی، تنها در مراکز ترک اعتیاد و با کارت ملی عرضه میگردد. اما متاسفانه بسیاری از داروخانه ها نیز این دارو را دارند که البته کیفیت بالایی نداشته و مصرف خودسرانه آن اصلا عواقب خوبی ندارد.
ترک قرص ب2 | علائم اعتیاد به ب۲
همانطور که گفته شد؛ این دارو اعتیادآور است و در صورتی که افراد به مصرف آن وابستگی پیدا کنند؛ باید به دنبال درمان باشند. ترک این قرص نیز نیاز به دوره سم زدایی دارد و افراد میتوانند این دوره را در خانه نیز سپری کنند. تنها نکته ای که حائز اهمیت است؛ این است که در این دوران حتما تحت نظر یک پزشک و یک روانشناس باشند.
تداخل دارویی قرص ب2 با داروهای دیگر
از آنجایی که قرص ب2 با برخی دیگر از داروها تداخل دارد؛ بهتر است قبل از شروع مصرف آن، در صورتی که داروی خاصی مصرف میکنید؛ حتما این موضوع را با متخصص درمیان گذاشته و به صورت خودسرانه در این مورد عمل نکنید. برخی از داروهایی که مصرف آنها همزمان با قرص ب2 منجر به تداخل میشود؛ شامل موارد زیر هستند.
- آنتی اسیدها
- بیس فسفونات ها
- لوودوپا
- داروهای تیروئید
پاکسازی بدن از قرص ب2
قرص ب2 به دلیل اینکه حاوی مورفین است؛ میتواند در نتیجه تست های اعتیاد اختلال ایجاد کند. در واقع بسیاری از افراد برای منفی کردن تست اعتیاد خود از این قرص استفاده میکنند. اما در آزمایشات بیشتر میتوان به وجود این دارو در ادرار پی برد و اعتیاد فرد مشخص میشود. از این رو به هیچ عنوان تحت تاثیر تبلیغاتی که در این زمینه وجود دارد؛ از این دارو استفاده نکنید. برای آشنایی با راه های منفی کردن تست اعتیاد کلیک نمایید.
سخن پایانی
از آنجایی که این دارو در بیشتر موارد برای ترک اعتیاد مورد استفاده قرار میگیرد؛ بیشتر افراد پیامدهای ناشی از آن را جدی نگرفته و تصور میکنند که به صورت خودسرانه میتوانند از آن استفاده کنند. در صورتی که مصرف این دارو و اعتیاد به آن میتواند بسیار مشکل ساز باشد. به همین دلیل پیش از شروع مصرف، حتما با متخصص مشورت کرده و به دوز تجویزی برای خود پایبند بمانید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علائم اعتیاد قرص ب2 می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
منبع: علائم اعتیاد به ب۲
- ۰۳/۱۰/۱۷